Skip to content

Trio Luca Magni, flavta – Serena Caremani, flavta – Massimo Barsotti, klavir

Festival Spectrum 2023

  • Kaj: Komorna glasba
  • Kdaj: sreda, 12.7.2023 od 20.30 do 22.30
  • Kje: Mestni muzej Ljubljana
  • Brez vstopnine
  • Vstop prost. Brezplačne vstopnice lahko prevzamete zadnjo uro pred koncertom na vhodu v Mestni muzej

Glasba Giacoma Puccini-ja in Enia Morricone-ja

Luca Magni and Serena Caremani Flutes Massimo Barsotti Piano

Luca Magni – flavta
Serena Caremani – flavta
Massimon Barsotti – klavir

Program
Giacomo Puccini
Nessun Dorma
O mio babbino caro Quando m’en vo
Ennio Morricone
C’era Una volta il West
Cinema Paradiso
Gabriel’s Oboe
Giù la testa Sacco e Vanzetti

SERENA CAREMANI

Začela je študirati flavto pri Mariu Fidelu in na Glasbenem inštitutu Rinalda Francija pod vodstvom učitelja Roberta Pasquinija in pridobila diplomo iz flavte na Konservatoriju za glasbo. Izpopolnjevala se je pri mojstrih, kot so Roberto Fabbriciani (na mednarodni poletni akademiji v Salzburgu- Universität Mozarteum), Luisa Sello, Fabio Fabbrizzi, Stefano Fanticelli, Gianpio Mastrangelo, Rien de Reede, Patricia Morris in Nicola Mazzanti. Kasneje je magistrirala iz flavte in glasbenih predmetov na Glasbenem inštitutu Rinaldo Franci pod mentorstvom Luciana Tristaina. Nato je uspešno zaključila podiplomski študij poučevanja flavte na Glasbenem inštitutu Pietro Mascagni v Livornu pod mentorstvom Maura Rossija. Udeležila se je mojstrskih tečajev za dirigente pihalnih orkestrov pri Jacobu De Haanu in Janu Van Der Roostu v Vecchianu (Pi) in na Konservatoriju v Milanu. Kot flavtistka in pikolistka je sodelovala s Simfoničnim orkestrom Grosseto, orkestrom Agimus iz Firenc, orkestrom Rinaldo Franci iz Siene, simfoničnim orkestrom Massa Carrara, Festivalskim orkestrom Arezzo, orkestrom Massimo de Bernaert iz Livorna, Simfoničnim orkestrom mednarodnega festivala “Puccini in njegova Lucca”, simfoničnim orkestrom Oberlin in Italy. Zdaj igra v Simfoničnem orkestru Montespertoli Amedeo Bassi (Firence) in v komornih skupinah, kot so duo flavta in harmonika, trio dve flavti in kontrabas, ansambel flavt Arezzo, kvintet lesnih pihal Amedeo Bassi, kvintet flavt Le Flute Magique. Vodila je zbor Clanis Vocalia iz Civitella in Val di Chiana (Arezzo) in orkester glasbene šole 7 Note iz Arezza. Poučuje flavto na glasbeni šoli Santa Cecilia – Pihalni orkesteri v Civitelli in Val di Chiana (Arezzo) in na Akademiji za glasbo Amedeo Bassi v Montespertoliju (Firence). Poučevala je flavto in solfege na glasbeni šoli 7 Note v Arezzu, organizirala pa je tudi mojstrske tečaje flavte za študente. Delala je kot učiteljica flavte na Srednji glasbeni šoli Francesco Severi v Arezzu in na številnih drugih srednjih glasbenih šolah na tem območju.Zdaj je stalna učiteljica flavte na Srednji glasbeni šoli Pieve a Nievole (Pistoia). Magistrirala je iz tujih jezikov in književnosti ter opravila podiplomski študij poučevanja angleščine.

LUCA MAGNI
Leta 1991 je z odliko diplomiral iz flavte na Glasbenem inštitutu “P. Mascagni” (Leghorn) pod vodstvom Nicolaja Mazzantija. Nastopil je na številnih koncertih v Italiji (Rim, Torino, Milano, Firence, Macerata, Bari, Bologna, Siena in Varese, Parma, Lucca, Modena itd.) in v tujini (Malta, Francija, Avstrija, Poljska, Nemčija, Nizozemska, Švedska, Španija, Danska, Rusija (Sankt Peterburg), Avstralija, Združene države Amerike, na turneji na Japonskem kot duo in kot solo izvajalec . Vedno je prejel pohvale občinstva in kritikov. Od leta 1996 je dejaven pri promociji kulturne dediščine Toskane z izvajanjem repertoarja, ki združuje popularno literaturo s klasično glasbo v Toskani, v sodelovanju s profesorjem C. Lapuccijem. Leta 2000 je vodil mojstrski tečaj flavte v Struerju (Danska) na Mestni glasbeni šoli. Od leta 2003 sodeluje s skladateljem in avtorjem Andreo Matijem, s katerim je leta 2007 posnel zgoščenko, izdano pri založbi Tactus v Bologni. Leta 2005 je vodil mojstrski tečaj za flavto in orgle za študente konservatorija in Univerze v Sankt Peterburgu (Rusija) “Manfredini in sodobni avtorji” – Luca Magni flavta, Mariella Mochi orgle, izvedbo sta posnela televizijski kanal Rambler in Radio Rusija. Izvajal je solistične koncerte za flavto in orkester (OCF Firence, milanski SME, RTO in komorni orkester Aquilana). Leta 2010 je na Konservatoriju za glasbo Vibo Valentia vodil mojstrski tečaj o pravljičnem muzikalu. Leta 1991 je na Japonskem izvedel turneje s koncerti v mestih Gifu, Tokio, Shirakawa, Tagimi in Nagoya in sicer s programom za flavto in orgle, flavto in klavir ter flavto in koto. Nastopal je za Italijanski kulturni inštitut v Becansonu (Francija), Amsterdamu, Zaragozi in Lundu (Švedska). V ZDA je imel koncerte v Miamiju in Neaplju na Floridi (2010) in v New Yorku (2014). Leta 2012 je koncertiral v Avstraliji (Melbourne: na Beethovnovem festivalu – flavta in klavir), na festivalu v Milduri in Ballaratu: (Mednarodni orgelski festival, v cerkvi S. Paul v Sydneyju). Je umetniški vodja počitniškega doma “Villa Magni Casa Musicale” v Pistoii. www.villamagni.com

MASSIMO BARSOTTI, pianist in skladatelj.
Med študijem glasbe na univerzi L. Cherubini di Firenze je zmagal na številnih klavirskih tekmovanjih kot solist in v komornih zasedbah. Izkazal se je kot eden najboljših izvajalcev skladbe “Rapsody in Blue” Georgea Gershwina, nastopil je v različnih televizijskih in radijskih oddajah ter požel široko priznanje javnosti in kritikov. Sodeloval je z gledališčem Teatro Stabile iz Bolzana, kjer je napisal in aranžiral glasbo za gledališko pripravo “Pravljice o spremenjenem sinu” L. Pirandella, ki je bila predstavljena v največjih italijanskih gledališčih. Kot skladatelj je napisal in priredil glasbena dela “Vanità di Vanità”, “Stefano Primo martire” in “Vita e Passione di S. Cresci”, slednje je bilo zaradi zanimanja florentinske kurije deponirano v katedrali v Firencah in je v številnih odzivih ponovno poželo uspeh pri občinstvu in kritiki. Napisal je tudi več skladb za orgle in koncert za tri kitare in orkester. Kot pianist je koncertno dejaven v Italiji in tujini, odlikuje ga izvirnost programov, ki jih sam prireja. Poleg njegove umetniške dejavnosti kot pianist in skladatelj, deluje tudi kot dirigent. O njem so zapisali: “… Brez dvoma Massimo Barsotti iskri na virtuoznost in veselje do muziciranja ….”; “… v izvedbi Mefista Valzerja Barsotti pokaže virtuoznost z veliko lahkoto …”; “… Puccini v Barsottovih aranžmajih zna najbolje služiti šaljivim občutkom in kapricam ….. vse to tako, da z velikim užitkom vleče roke z vsemi registri …”; “…Gershwinova dela odmevajo živahno, z občutkom in z veliko okusa, izvedba “Rapsodije v modrem” pa je neprekosljiva zaradi živahnosti, očarljivosti in spontanosti. popolno žarišče Gershwina: živahno, polno presenečenj, dinamično in z vznemirljivimi menjavami prizorišč … v izvedbi se je pravkar razplamtel pekel … varna in razburljiva zabava! “;” Parafraze so za Barsottija srčna zadeva … s prefinjenimi harmonijami obrisov, virtuoznostjo, ki jo je z veseljem potisnil do maksimuma, in učinkovitim ritmičnim zagonom za ogromno navdušenje občinstva … ” (Rhein Neckar Zeitung, Nemčija) Je umetniški vodja različnih glasbenih sezon in klavirskih tekmovanj. Je profesor klavirja in dirigent glasbene šole Campi Bisenzio (Fi).

FESTIVAL SPECTRUM OMOGOČAJO:
Ko-produkcijski partner