Skip to content

Godalni trio Horvat-Wernig-Posner

  • Kaj: Klasična glasba
  • Kdaj: sreda, 27.7.2021 od 20.30 do 22.30
  • Kje: Mestni muzej Ljubljana
  • Vstopnina: Brez vstopnine – Vstop prost.

Maja Horvat (Slovenija), violina – Emma Wernig (Nemčija), viola – Tim Posner (Velika Britanija), čelo

Program:

HENRY PURCELL (1659–1695)

Fantazija v d-molu, Z732 – Fantazija v F-duru, Z733 – Fantazija v g-molu, Z734

MIECZYSŁAW WEINBERG (1919–1996)

Godalni trio Op.48
Allegro con moto
Moderato
Allegretto con moto Andante Moderato Assai

LUDWIG VAN BEETHOVEN (1770-1827)

Godalni trio v D-duru št. 2, op. 9
Allegretto Andante quasi
Allegretto Menuetto
Allegro Rondo
Allegro

Maja Horvat, violina

Maja Horvat
Maja Horvat

Izjemno nadarjena violinistka Maja Horvat je po zaključku študija pri prof. Volodji Balžalorkem na Konservatoriju v Ljubljani nadaljevala študij na prestižnem Kraljevem kolidžu za glasbo v Londonu, kjer je opravila sprejemne izpite z najboljšimi ocenami med vsemi sodelujočimi kandidati. Leto dni po pričetku študija je že prejela drugo nagrado na tekmovanju Grand Prize Virtuoso 2016 v Londonu, leta 2018 dosegla 3. mesto in posebno nagrado na Mednarodnem tekmovanju Karola Szymanowskega in bila nagrajena z nagrado Emily Anderson za leto 2019/20, ki jo podeljuje Kraljeva filharmonična družba.

Kot solistka je nastopila z orkestrom Slovenske filharmonije in Komornim orkestrom Slovenske filharmonije, Komornim orkestrom Mendelssohn, Simfoničnim orkestrom Nacionalnega poljskega radia, Simfoničnim orkestrom KGBL ter Komornim orkestrom Mladi ljubljanski solisti.

www.majahorvat.com

Emma Wernig, viola

Emma Wernig
Emma Wernig

Violistka Emma Wernig, ki jo je revija The Strad označila kot “Nova vzhajajoča zveda viole!”, je mlada umetnica s pristnim glasbenim izrazom.

Rojena je leta 1999 v Los Angelesu v Kaliforniji. Njeno ustvarjanje glasbe jo je popeljalo po vsem svetu. Je nagrajenka številnih mednarodnih tekmovanj

Emma je prejemnica prestižne nagrade Barbirolli na mednarodnem tekmovanju za violo Tertis 2019. Kot rezultat zmage na mednarodnem tekmovanju za violo Cecila Aronowitza 2017, je julija 2021 skupaj s pianistom Albertom Cano-Smitom izdala svoj debitantski album redkih avstrijskih del za violo pri založbi Champs Hill, ki je prejel pohvale kritikov.

Nastopila je na Festspiele Mecklenburg-Vorpommern, Francoskem Festivalu de Musique de Wissembourg, Krzyzowa Music, Verbier Festival Academy, Kronbergovi komorni glasbi Connects the World in na festivalu Vevey Spring Classic v Švici. Kot štipendistka Mozart Gesellschaft Dortmund prejema njihovo podporo in nastopa kot solistka v njihovi sezoni 2021/22.

Emmina največja strast je igranje komorne glasbe. Sodelovala je z umetniki, kot so Janine Jansen, Gidon Kremer, Lynn Harrell, Steven Isserlis, Daniel Müller Schott, Christian Tetzlaff, Nils Mönkemeyer, Anthony Marwood.

Emma Wernig je diplomirala na konservatoriju Colburn, kjer je študirala pri Paulu Colettiju in magistrirala pri Ettoreju Causa na Yale School of Music. Trenutno študira pri Tabei Zimmermann na Musikhochschule Hanns Eisler in prebiva v Berlinu v Nemčiji.

www.emmawernig.com

Tim Posner, violončelo

Tim Posner
Tim Posner

Leta 2018 je Tim postal prvi britanski čelist, ki je prejel nagrado na mednarodnem tekmovanju Karla Davidova v Latviji. Tim je nastopil kot solist z orkestri, vključno z NDR Radiophilharmonie, Royal Philharmonic Orchestra in London Mozart Players. Vrhunci sezone 2021/22 vključujejo posnetek Cipriani Potterjevega Concertante z BBC NOW, premiero Koncerta Pola Piattija in turnejo IMS Open Chamber Music.

Leta 2010 je Tim ustanovil The Teyber Trio s Timom Crawfordom in Timothyjem Ridoutom. Nastopal je na mednarodnih festivalih komorne glasbe, vključno s festivali IMS (Open Chamber Music), Molyvos, Musikdorf Ernen, Cheltenham in Kronberg. Sodeloval je z glasbeniki, kot so Gidon Kremer, Sir Andras Schiff, Christian Tetzlaff, Liza Ferschtman, Anthony Marwood in Doric Quartet.

Nastopal je kot gostujoči glavni violončelist z orkestri, vključno z Amsterdamsko simfonietto, Deutsche Kammerphilharmonie in Kammerakademie Potsdam.

Tim študira v “Solo razredu” prof. Leonida Gorohova v Hannovru. Veliko navdih črpa iz mojstrskih tečajev s Stevenom Isserlisom.

www.timposner.com

Festival Spectrum omogočajo

MESTNA OBČINA LJUBLJANA

MINISTRSTVO ZA KULTURO

Ustanova Imago kot ko-producent julijskega dela festivala